top of page
Image by chi liu

Over mij

Ik begon met cellospelen toen ik acht was. De dag van mijn eerste les was een grote dag. Ik ben nooit meer gestopt. Ik hield meteen van de muziek en van de cello.


Ik speelde in het Muziekschoolorkest Groningen en in het Haydn Jeugd Strijkorkest en in de zomer ging ik naar Kamermuziekcursus Woudschoten. Deze ervaringen zijn belangrijk geweest voor mijn muzikale pad. Samen musiceren was en is voor mij ontzettend waardevol.
Toch was een conservatoriumopleiding niet meteen vanzelfsprekend.


Na een blauwe maandag geschiedenis en rechten te hebben gestudeerd, heb ik alsnog helemaal voor de muziek en de cello gekozen. Met die keuze ben ik nog elke dag blij.


Ik ging naar het Prins Claus Conservatorium in Groningen waar ik studeerde bij Jan Ype Nota, eerst in de vooropleiding en daarna behaalde ik daar mijn bachelor diploma.


In die jaren nam ik deel aan het Nationaal Jeugd Orkest en aan masterclasses in Zwitserland. Ik voltooide mijn studietijd in de masteropleiding bij Jeroen Reuling in Zwolle en Arnhem.

Nadat ik zoveel had ontvangen van mijn leraren wilde ik dolgraag aan de slag als celliste en als cellodocente.
Ik was vanaf het begin betrokken bij het Noordpool Orkest en maakte daar tien jaar lang deel van uit, had verschillende ad hoc ensembles en bouwde mijn lespraktijk op.


Ik geef les in Haren aan CKC ’t Clockhuys en in Groningen in mijn privépraktijk.

Leerlingen van alle leeftijden en niveaus zijn welkom. Je bent nooit te oud om te beginnen.

Neem gerust contact op voor meer informatie of een proefles.

lotte_fav_1600 (2).jpg
bottom of page